Udruga mladih „Mladi u Europskoj uniji“ na području grada Knina provodi projekt „Budimo aktivni“ u trajanju od 36 mjeseci. Glavni cilj projekta je provedbom usluga i sadržaja usmjerenih mladima poboljšati socio-ekonomske i životne uvjete na području Grada Knina. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Provedbom projekta provesti će se niz radionica i predavanja što će utjecati na jačanje osobnih kompetencija. Ciljana skupina informirati će se o programima za mlade, volonterstvu, programu „Garancija za mlade“, socijalnim uslugama za mlade i programima neformalnog obrazovanja kroz info ured. Pružanjem podrške pri izradi poslovnih planova poticati će se samozapošljavanje.  Aktivnostima umrežavanja i uspostave suradnje kroz održavanje okruglih stolova između lokalnih OCD-a i ustanova, na području grada Knina potaknut će se razvoj novih programa informiranja i savjetovanja mladih.

Kroz mjesec travanj održati će se aktivnost Žive knjižnice „Informiranost – snaga novog doba“ sa ciljem promocije važnosti pravovaljane informiranosti mladih (usmjeravanje mladih na nova područja). Na aktivnosti obradit će se teme kao što su: opće informiranje mladih, info centri i njihovo značenje, koja su područja informiranja u skladu s Nacionalnim programom djelovanja za mlade, Eurodesk, strukturirani dijalog, načela koja jamče mladima pravo na informaciju, rad savjeta za mlade, medijska pismenost i ostale relevantne teme za mlade.

Kako bi dobili odgovore na  pitanja, produbili vlastita znanja i dobili potrebne informacije uvijek nam se možete obratiti u  info uredu u Kninu te putem e-maila: info@mladi-eu.hr ili na broj telefona 022/212 834.