Projekt „Podrškom do zajedništva“ Udruga za znanost i obrazovanje „Scientia populo“ provodi u partnerstvu s hrvatskim zavodom za zapošljavanje i centrom za socijalnu skrb „Knin“.

Tijekom trajanja epidemije, kako bi se maksimalno zaštitila najranjivija skupina građana, bliži kontakt s korisnicima sveo se na minimum, ali daljnjim aktivnostima pružena im je također pomoć koja je neophodna za odvijanje svakodnevnog života. Djelatnicama na projektu osigurana je potrebna zaštitna oprema te su, sukladno preporuci Nacionalnog Stožera civilne zaštite RH i HZJZ, dobile potrebne upute za rad. Iako je sama skrb za krajnje korisnike u vidu kućanskih poslova smanjena, djelatnice na projektu svoj daljnji kontakt s korisnicima održavale su telefonskim putem i tako smanjile osjećaj samoće i socijalne izoliranosti.

Korisnici na ovaj projekt reagiraju pozitivno. Sretni su što ih se netko sjetio i što im je omogućeno da što dulje ostanu u svojem domu, u sredini koju poznaju i koja im pruža osjećaj sigurnosti.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.506.872,00 te je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost udruge za obrazovanje i znanost „Scientia populo“ Knin

Sccientia-populo-KninhzzCentar-za-socijalnu-skrb-KninMinistarstvo-rada NOVO