Udruga za obrazovanje i znanost Scientia populo, provodi projekt „Podrškom do zajedništva“ u suradnji s hrvatskim zavodom za zapošljavanje  te centrom za socijalnu skrb „Knin“.

U prostorijama Udruge za obrazovanje i znanost „Scientia populo“ Knin na sastanku tima  „Podrškom do zajedništva“  donesena je odluka da žene – gerentodomaćice ne dolaze u ured svakog ponedjeljka kao što su dolazile ranije na sastanke i donosile tjedne izvješća,  već će ih  koordinator i voditelj projekta obilaziti na terenu i preuzimati izvješća i donositi im nove formulare za slijedeća izvješća.

Zaposlenicama smo nabavili zaštitna sredstva za rad: sredstva za dezinfekciju ruku, zaštitne  maske za lice i zaštitne rukavice i dali im uputstva kako će postupiti u vrijeme pandemije COVID –  19.

Rekli smo im da nastavljaju normalno raditi ali bez bliskog kontakta sa korisnicima, da obavezno moraju nositi zaštitu masku  i rukavice, te da rade što više vanjske poslove. Poslove unutar kuće obavljaju ako je to nužno potrebno te jedino uz nošenje zaštitne opreme, ali pod uvjetom da korisnik ode u drugu prostoriju  ili da izađu  van dok oni to obave. Nakon posla se moraju pridržavaju propisanih mjera Stožera civilne zaštite kako ne bi doveli sebe i korisnike u opasnost.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.506.872,00 te je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost udruge za obrazovanje i znanost „Scientia populo“ Knin

Krajnji korisnici - Podrskom do zajednistvaKrajnji korisnici 2 - Podrskom do zajednistva

Sccientia-populo-KninhzzCentar-za-socijalnu-skrb-KninMinistarstvo-rada