Projekt „Učimo danas za bolje sutra“ bliži se svom kraju. Započeo je posljednji planirani program osposobljavanja „Povrćar/ica“ na kojem će se učiti sve o uzgoju povrća, a pohađa ga 7 osoba. Također je održana jedna radionica mekih vještina „Budi svoj“ (za 10 osoba) – radionica na temu osnaživanja i podizanja razine samopoštovanja… – javlja Dimitrije Dujmović iz Ekološke udruge Krka Knin, voditelj ovog korisnog projekta.

Nakon proizvođača rakije, sakupljača aromatičnog i ljekovitog bilja, pčelara i drugih, na red su došli i povrćari. Inače, nedavno su, uslijed poznatih globalnih nevolja, mnogi shvatili kao je znanje uzgajanja povrća možda i jedno od najvažnijih znanja koje bi čovjek trebao imati. Kad se već takvo što ne uči u školama, evo sada Ekološke udruge Krka Knin, a koja ovim projektom usput pomaže trajno nezaposlenim i društveno marginaliziranim osobama da steknu nove vještine i diplome za mogući budući posao. Ili će pak naučiti kako sami sebe i svoje prehraniti zdravim povrćem kojega su sami uzgojili.

Do kraja projekta planirane su još dvije („Budi kreativan“ – radionica na temu povećanja komunikacijskih, prezentacijskih i pregovaračkih vještina s ciljem lakšeg zaposlenja i „Izrazi se“ – radionica na temu razvoja kreativnosti s ciljem smanjenja socijalne isključenosti). Program osposobljavanja „Povrćar/ica“ i radionice mekih vještina su besplatni za pripadnike marginaliziranih skupina – kaže Dimitrije Dujmović.

Do sada je 27 osoba završilo ukupno četiri programa osposobljavanja (još 7 ih trenutno pohađa), a kroz radionice mekih vještina (Budi svoj, Izrazi se i Budi kreativan) kojih je do sada održano 10 (ostale još dvije) prošlo je 43 osobe. Održana je i radionica „Razvoj znanja i vještina za socijalno uključivanje“ na kojoj je sudjelovalo 6 stručnjaka koji rade s nezaposlenim osobama pripadnicima marginaliziranih skupina.

Vrijednost projekta „Učimo danas za bolje sutra“ je 818.166,00 kuna te je financiran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. Projekt provodi Ekološka udruga „Krka“ Knin u partnerstvu s Gradom Kninom.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost ekološke udruge „Krka“ Knin.

Krka

Grad KninLenta