Udruga osoba s invaliditetom „Sveti Bartolomej“ Knin provodi projekt „Zadovoljni“ u partnerstvu s Udrugom matice umirovljenika grada Knina, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje te Centrom za socijalnu skrb Knin.

U sklopu tog projekta započela su osposobljavanja za njegovateljice i gerontodomaćice s ciljem pružanja što kvalitetnije usluge krajnjim korisnicima. Polaznice će naučiti prepoznati i razlikovati potrebe osoba treće životne dobi te im pomagati primjenjujući načela poštovanja integriteta i dostojanstva osobe.

Prilagoditi će načine pripreme obroka, te koristiti odgovarajuće postupke osobne higijene i čišćenja stambenog prostora, odjeće i osobnih predmeta. Također će naučiti komunicirati na primjeren način sa starijim osobama, te primjenjivati psihosocijalnu podršku te usluge posredovanja između korisnika i društvenih institucija u cilju ostvarivanja različitih prava.

Podsjetimo, ovim se projektom omogućilo zapošljavanje teže zapošljivih žena u svrhu potpore i podrške starijim osobama i kućanstvima u nedostupnim i ruralnim područjima.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost udruge osoba s invaliditetom „Sveti Bartolomej“ Knin.

Sv-Bartolomej-memorandum-Zadovoljni-PRAVI