I tvoj doprinos je bitan! Priključi se udruzi mladih „Mladi u EU“ tijekom inicijative i doprinesi čišćem okolišu i ljepšem Šibeniku!

 

Uz pregršt ljepota kojima obiluje grad Šibenik, od prošle godine „okitio“ se još jednom – šetnicom uz kanal sv. Ante. Staza je duga 4,4km i vijuga uz prirodu koja oduzima dah. Idealna je za šetnje, rekreativno trčanje i biciklističke rute. Na najvišoj točki u kanalu smješten je vidikovac s kojeg se pruža pogled na cijeli grad i šibenski arhipelag. Uz par nizbrdica i uzbrdica staza završava kod najatraktivnije točke šetnice, tvrđave sv. Nikole koja tek čeka svoje uljepšavanje. Nažalost, unatoč tome što je šetnica novo sagrađena, zamijećena je velika količina otpada duž cijele staze.

Udruga mladih „Mladi u EU“, potaknuta činjenicom da građani nedovoljno vode računa o čistoći i očuvanju povijesno/kulturnih mjesta potaknula je inicijativu „Zajedno za čišći Šibenik“. Građanska inicijativa provodit će se na području novosagrađene šetnice i na području naselja Zablaće. Glavni cilj inicijative je ukloniti otpad. Zamisao je da se u sklopu akcije  potakne/uključi što više mještana u volontiranje te informira o važnosti očuvanja okoliša. Također cilj udruge je potaknuti volonterstvo i očuvanje samog okoliša. Tijekom akcije čišćenja podijelit će se letci kojima će se pozvati mještani na volonterstvo i brigu za svoje mjesto i okoliš koji ih okružuje. Navedenu inicijativu sufinancira zaklada „Kajo Dadić“ iz Splita. Akcija će se provoditi tri mjeseca od 15. srpnja do 15. listopada.     Udruga „Mladi u EU“  provela je do sada više uspješnih građanskih inicijativa kao što su „Očuvajmo dječja igrališta“, „Očuvajmo naš Šibenik“ i „I otoci su Hrvatska“ uz financijsku pomoć zaklade „Kajo Dadić”. Također su proveli i mnogobrojne akcije čišćenja zelenih površina na području grada Šibenika i grada Vodica te svake godine aktivno sudjeluju u akciji Zelena čistka. Stoga te pozivamo da se pridružiš udruzi mladih „Mladi u EU“  i pridoneseš očuvanju okoliša svog grada. Možeš se uključiti u inicijativu slanjem svojih podataka na email: info@mladi-eu.hr. Čekamo te!

 

 

92773164