U Vodicama je od 5. do 7. svibnja 2014. održan trening „Odnosi s javnostima 2“ za  organizacijE civilnog društva (OCD) sa područja Šibensko-kninske županije.

Organizator navedenog treninga je Udruga ZvoniMir iz Knina. Voditelji treninga su bili PR stručnjaci Krešimir Grubić i Ivona Malenica.

Na treningu su sudionici između ostalog mogli više doznati o komunikaciji OCD-a sa medijima, potrebnim alatima za komuniciranje, kako napisati priopćenje za medije, koji su potrebni alati za sazvati konferenciju za medije te kad se ona saziva. Također su sudionici, uz pomoć PR stručnjaka, podijeljeni u četiri grupe pojedinačno simulirali konferenciju.

Navedeni trening je nastavak treninga „Odnosi s javnostima 1“ održanog u Vodicama od 26. do 28. veljače 2014.

Oba dva treninga su organizirana kako bi se OCD osposobile za medijsku prezentaciju svog rada te povećale svoju vidljivost i ulogu u lokalnoj zajednici kroz medijsko predstavljanje i direktnu komunikaciju s građanima.

Treninzi su dio projekta „Društvo građana – povećanje vidljivosti organizacija civilnog društva i građana u procesu donošenja odluka“ kojega provodi Udruga ZvoniMir iz Knina kao nositelj projekta u suradnji sa projektnim partnerima Ekološkom udrugom „Krka“ Knin i Udrugom mladih „Mladi u EU“ Šibenik te Gradom Kninom. Projekt financira Europska unija, putem Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva kao ugovornog tijela.