Udruga mladih „Mladi u Europskoj Uniji“ u suradnji s partnerom „Razvojnom agencijom Šibensko – Kninske županije“ provodi projekt „Znanjem za budućnost“.

Upravljanje promjenama

Promjene su neminovnost i normalna stvar. One su aktivnost da se iz sadašnjeg stanja dođe u željeno stanje (cilj). Najkompleksnija je i najvažnija disciplina iz paleta mekih vještina.

Rješavanje problema

Problem je svaka neželjena situacija. Pojava problema je normalna svakodnevna situacija. Rješavanje problema je prilika za postizanje izvrsnosti. To je vještina koja se mora učiti, svakodnevno rješavajući probleme iz okruženja.

Upravljanje vremenom

Znanja, vještine i ponašanja kako učinkovitije iskoristiti vrijeme, kako postići bolje rezultate s manje utrošenog vremena. Upravljanje vremenom je vještina koja se mora sustavno i kontinuirano učiti.

Učinkoviti sastanci

Sve ankete pokazuju da više od 60 % sudionika sastanaka smatraju da su sastanci ponekad uspješni, a više od 75 % svog radnog vremena rukovoditelji provede na sastancima. To je nevjerojatan gubitak vremena na neučinkovitim sastancima. Treba posvetiti izuzetnu pažnju sustavnom unapređenju sastanaka s ciljem da budu: kraći, rjeđi i učinkovitiji.

Umrežavanje

Umrežavanja su aktivnosti kojima dvije ili više osoba postižu zajedničke ciljeve.

Umrežavanje je kompleksna vještina koja ima sljedeće zadatke:

–              Izgradnja učinkovitih timova,

–              Virtualno upravljanje (upravljanje organizacijom u realnom vremenu bez obzira na mjesto, vrijeme i sudionike),

–              Rad na zajedničkim (grupnim) projektima.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Udruge mladih „Mladi u Europskoj uniji“

Znanjem za buducnost memoZnanjem za buducnost memo 2