Udruga mladih „Mladi u EU“ provodi akciju „Zajedno za čišći Šibenik“ na području novosagrađene šetnice Sv. Nikola i na području naselja Zablaće. Glavni cilj akcije bio je ukloniti otpad, te potaknuti/uključiti što više mještana u volontiranje i informirati  ih o važnosti očuvanja okoliša. U sklopu toga tijekom akcije čišćenja , podijelili su se letci na info pultu udruge putem kojih su mještani pozvani  na volonterstvo te brigu za svoje mjesto i okoliš koji ih okružuje. Kako sve ne bi ostalo na ovoj akciji, te kako bi mještani poučeni ovom akcijom sami nastavili održavati novo uređenu plažu i šetnicu, održali smo još jednu akciju 09. 11.2014. u sklopu koje smo organizirali čišćenje klupa, kanti za smeće, pregrada za presvlačenje .

Akcija „Zajedno za čišći Šibenik“ pokazala se jako uspješnom na koju se odazvao veliki broj građana pokazujući želju da očuvaju svoj okoliš i budu primjer drugima. U sklopu akcije očišćene su brojne klupe, kante za smeće, pregrade za presvlačenje na plažama uz pomoć financiranih sredstava.

Ovu akciju financirala je zaklada „Kajo Dadić iz Splita.

slika (2)