Dana 03. prosinca 2014.godine na Veleučilištu u Šibeniku sa početkom u 12:30 sati održat će  se predavanje o Međunarodnom danu volontiranja.

Voditelji predavanja su Studenski zbor Veleučilišta u Šibeniku, Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri, Šibenska Udruga Mladih, Š.U.M., Udruga Ardura Šibenik, Udruga “Izvor ljubavi”, te Udruga mladih “Mladi u EU”.

Međunarodni dan volontera proglasila je Opća skupština Ujedinjenih naroda 17. prosinca 1985. godine. Od tada se svake godine 5. prosinca obilježava Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak, odnosno Međunarodni dan volontera. Cilj ovog obilježavanja je sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učiniti vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Taj dan se slavi kao priznanje i izraz zahvalnosti svima onima koji nesebično posvećuju svoje dragocjeno vrijeme i stečene vještine kako bi pomogli potrebitima diljem svijeta.

Mnoge neprofitne organizacije ne bi mogle obavljati svoj posao i postizati ciljeve svog postojanja bez uključivanja volontera. Stoga, potrebno je vrednovati i priznati njihov važan doprinos u cjelokupnoj zajednici što im daje osjećaj vlastitog postignuća i motivira ih za daljnje volontiranje.

volonteri

Više informacija na: http://www.vus.hr/index3.php/?p=5568