Udruga mladih „Mladi u EU“ u sklopu projekta „Razvojem VOLONTERSTVA do razvoja OCD-a!“ uspostavila je web stranicu www.volonter-skz.hr, koja sadrži bazu podataka o volonterima i o mogućnostima volontiranja u Šibensko-kninskoj županiji.

Na navedenoj web stranici možete pronaći sve relevantne informacije o volontiranju, te o udrugama koje traže volontere . Uspostava web stranice dio je aktivnosti projekta koja sadrži ponudu i potražnju za volonterima na području Šibensko-kninske županije. Pojedinci zainteresirani za volontiranje na ovoj stranici mogu dobiti informacije o neprofitnim organizacijama koje žele u svoj rad uključiti volontere i volonterke.

Kao volonter/ka ili kao organizator volontiranja možete se registrirati osobnim dolaskom u volonterski ured koji se nalazi u “Narančastoj zgradi” (Prilaz tvornici 41) na Banju ili putem obrasca koji možete naći na web stranici.

Misija volonterskog ureda je usmjerena na promociju volonterstva, osvještavanje građana o volonterstvu, poticanje razvijanja volonterskih programa u organizacijama, poticanje volontiranja građana svih generacija. Također je cilj ureda povezati i unaprijediti lokalne volonterske programe i organizatore volontiranja sa samim volonterima; motivirati zajednicu posebno mlade, informirati širu javnost o samom volonterstvu te o mogućnostima volontiranja u gradu Šibeniku i izvan njega.

Vrata Ureda otvorena su od ponedjeljaka do petka od 8:30 do 16:30 sati svim građanima, volonterima, ali i organizatorima volontiranja odnosno udrugama i institucijama kojima volonteri mogu dati svoj doprinos.

volonteri