Nakon završenih programa NJEGOVATELJ/ICA i VRTLAR/ICA proveden je i program osposobljavanja za zanimanje OPERATER/KA NA RAČUNALU na Pučkom otvorenom učilištu Knin.

Polaznici su 16. rujna krenuli s nastavom te su svi uspješno završili 29. listopada 2019. Upoznali su se s radom i primjenom računala, operativnim sustavom Microsoft Windows, te setom uredskih programa paketa Microsoft Office – Word, Excel, Access, Powerpoint, Outlook, te Internet Explorerom. Po završetku su im dodijeljene diplome, a polaznici su izuzetno zadovoljni završenim programom osposobljavanja pa će se uključiti i u druge aktivnosti projekta kako bi ojačali svoje kompetencije i status na tržištu rada.

Ovime je završen ciklus programa osposobljavanja kroz koje je osposobljeno 18 Njegovatelja/ica, 6 Vrtlara/ica i 6 Operatera/ki na računalu. Svi sudionici pripadaju skupini dugotrajno nezaposlenih osoba od kojih je 9 osoba s invaliditetom. Dio je ojačao svoje vještine i status na tržištu rada te su pronašli zaposlenje, a dio će nastaviti sudjelovati u projektu kroz radionice mekih vještine.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Operateri 1

Operateri 2

Sv.-Bartolomej-Za-bolje-i-sigurnije-sutra