U subotu 12. rujna 2015. nastavljena je ekološka akcija čišćenja okoliša i dječjeg igrališta. U drugom dijelu akcije obojane su klupe i ograde te je zasađeno ukrasno bilje. Akciji se odazvalo desetak volontera. Cilj akcije, uz želju da ovaj prostor bude što ljepši bio je promovirati važnost boravka djece na otvorenom, bavljenja sportom i kvalitetnog druženja s vršnjacima i roditeljima.

Dječja igrališta jako su bitna za cjelokupni dječji razvoj. Ona djeci pružaju mogućnosti za tjelesni i mentalni razvoj, priliku da nauče uspostavljati socijalne kontakte, kolektivnu i samostalnu igru. Također, vrijeme provedeno u prirodi potiče djecu na fizičku aktivnost te se smanjuje rizik pretilosti, koja je sve veći problem među mladom populacijom.

Potrebni materijal za provođenje akcije, kao i samo financiranje iste, omogućila je Zaklada „Kajo Dadić“ iz Splita. Akcija se provodi na području grada Šibenika, na dječjem igralištu osnovne škole „Tin Ujević“.