Udruga osoba s invaliditetom „Sveti Bartolomej“ Knin, provodi projekt „Za bolje i sigurnije sutra“ u suradnji s partnerima Udrugom slijepih Šibensko-Kninske županije i Centrom za socijalnu skrb Knin.

Glavni cilj ovog projekta je povećati mogućnosti za zapošljavanje, umanjiti rizik od socijalne isključenosti kroz promociju integracije na tržište rada, socijalne integracije ranjivih skupina, i siromaštva marginaliziranih skupina poboljšanjem kvalitete rada s istima.

Uz stečeno obrazovanje ciljane skupine stekle su osjećaj veće vrijednosti, veću razinu motivacije i time doprinijeli većoj kvaliteti života. Osim navedenog povećala se i njihova mogućnost zapošljavanja kao i potencijalni ostanak na tržištu rada.

Također, potrebno je staviti naglasak na to da sudionici razviju potrebne vještine i znanja da mogu ostvariti i samozapošljivost, a kao krajnji cilj je dobivanje prilike za zaposlenjem. Uz to, jedan od ciljeva je i jačanje pozicija marginaliziranih skupina u društvu kroz jačanje njihovih mekih vještina.

Projekt ‘Za bolje i sigurnije sutra’ financiran je od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.333.434,00 kuna.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost udruge osoba s invaliditetom „Sveti Bartolomej“ Knin

Sv.-Bartolomej-Za-bolje-i-sigurnije-sutra