Zahvaljujući uključenosti u projekt videće pratnje, korisnici su saznali i za druge projekte koje vodi Udruženje. Tako je nekoliko korisnika tijekom 2019. godine bilo uključeno u aktivnosti koje je organiziralo Udruženje, poput odlazaka u kazalište, muzeje ili galerije. Oni su iskoristili priliku za nadopunjavanjem svojeg slobodnog vremena. Iz Udruženja, koje vodi projekt uključivanja slijepih i slabovidnih osoba u kulturni život Zagreba, po potrebi su korisnicima projekta videće pratnje podijeljene besplatne ulaznice za razne aktivnosti.

Ponuda je uključivala i pratnju po izboru slijepe ili slabovidne osobe, a videći pratitelj se uključivao ukoliko je bilo potrebno. Na ovaj način Udruženje je uspješno kombiniralo dva projekta kojima je slijepim i slabovidnim osobama u Zagrebu omogućena pomoć u organizaciji i provođenju aktivnosti slobodnog vremena. Korisnici su izrazili zadovoljstvo ovakvom suradnjom i želju za daljnjim sudjelovanjem ukoliko bude prilike. Podsjetimo, projekt „Siguran korak“ provodi udruženje za unapređivanje obrazovanja slijepih i slabovidnih osoba a predviđeno trajanje mu je do ožujka 2021. godine.

Cilj projekta je smanjiti izoliranost osoba s invaliditetom, potaknuti druženje kroz stvaranje novih poznanstava i prijateljstava te unaprijediti kvalitetu života slijepih osoba kroz aktivno sudjelovanje u lokalnoj zajednici.

Za dodatne informacije o projektu svi zainteresirani mogu se obratiti na tel.: 01/4551-650 ili e-mail: udruga@uuosso.hr

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost udruženja za unapređivanje obrazovanja slijepih i slabovidnih osoba.

UUOSSO

uuosso-ministarstvo-siguran korak