Detaljan prikaz strateških odrednica i javna rasprava održat će se u utorak 29. srpnja 2014. godine u 11 sati u prostorijama Razvojne agencije, Prilaz tvornici 39, Šibenik.

Osim prikazanih smjernica, izrada strategije obuhvatit će i izradu SWOT analize, definiranje vizije, određivanje strateških ciljeva, prioriteta i mjera. Za navedene komponente se, također, od šire javnosti traže prijedlozi.

Sama izrada strategije provodi se kroz projekt ‘Razvoj Partnerskog vijeća za tržište rada Šibensko-kninske županije’ kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Opći cilj projekta je podrška razvoju lokalnih zainteresiranih ljudi u definiranju, stvaranju i provođenju politika zapošljavanja i razvoja ljudskih resursa na području Šibensko-kninske županije. Ukupna vrijednost projekta je 31.199,70 eura, a sufinancirani dio Europske unije iznosi 23.219,70 eura odnosno 74 posto. Nositelj projekta je Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije, a partner Hrvatski zavod za zapošljavanje s Područnim uredom u Šibeniku.

Inače, Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije zajedno sa partnerima iz Partnerskog vijeća za tržište rada Šibensko-kninske županije je definirala osnovne smjernice za izradu strategije koje se mogu pronaći na LINKU.