Svečanom dodjelom uručeni su ugovori za 27 projekata u okviru Poziva “Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice”.

Na današnjem događanju, uručeni su ugovori za projekte koji se ugovaraju temeljem treće i četvrte Odluke o financiranju vrijedni 11.919.424,07 milijuna kuna.

U okviru Poziva vrijednog ukupno 120 milijuna kuna, već je dodijeljeno više od 17,5 milijuna kuna (od čega je više od 10,5 milijuna kuna namijenjeno provedbi projekata u područjima pogođenim razornim potresom 29. prosinca 2020. godine). Svi projekti sufinanciraju se iz Europskog socijalnog fonda te iz Državnog proračuna na poziciji Ureda za udruge.

Potpisnike ugovora uvodno su pozdravili predstavnici Posredničkih tijela: Helena Beus, ravnateljica Ureda za udruge i Luka Bogdan, zamjenik upraviteljice Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva; Upravljačkog tijela za provedbu Europskog socijalnog fonda, Marija Cvjetković, voditeljica Službe za kontrolu i provedbu projekata III u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike te Marko Pavić, zastupnik Hrvatskog sabora, predsjednik Odbora za regionalni razvoj i fondove Europske unije.