Udruga umirovljenika grada Vodica


Udruga umirovljenika Grada Vodica (UUGV), kao članica Udruge umirovljenika Šibensko-kninske županije i Matice umirovljenika Republike Hrvatske je dragovoljna, humanitarna, socijalna i neprofitabilna zajednica koja se zalaže za ostvarivanje prava i općih interesa umirovljenika. U suradnji s gradskim strukturama vlasti, Udruga se zalaže za poboljšanje svekolikog položaja umirovljenika, njihovog društvenog života i ostalih životnih problema koje im može pružiti Udruga svojom aktivnošću. Naročitu pozornost Udruga posvećuje kulturnim, edukativnim i opće društvenim aktivnostima s ciljem uključivanja što većeg broja članova, a time i olakšanje života ljudima treće životne dobi.

UUGV tijekom 2014. godine radila je na konsolidaciji svih tijela i njihovo potpuno uključivanje u život i rad Udruge. Tijekom godine, redovito smo obilazili bolesne i potrebitije članove, sudjelovali u spotu „HEPPY Vodice“, organizirali pregled sluha za članove kod specijalista, organizirali tečaj za računala za članove u Gradskoj knjižnici, održali jednu izvanrednu i jednu izvještajnu skupštinu, sudjelovali i bili nositelji osnivanja Županijske Udruge umirovljenika. Svakodnevno se naši članovi druže u društvenim prostorijama uz kartanje, šah i druge oblike. Iz vlastitih sredstava uredili smo društvenu prostoriju, organizirali dva odlaska u lječilište „KALOS“ Vela Luka na zadovoljstvo članova, priredili svečane večere povodom Božićno-novogodišnjih blagdana i Dana žena, gotovo svakog mjeseca organizirali jednodnevne izlete u našoj okolici, županiji i šire.

Naš rad su prepoznali ljudi treće životne dobi sa područja grada Vodica te danas brojimo 330 članova koji svakodnevno raste. Posebno nastojimo da se širimo na sva naselja grada Vodica.

Aktivnosti:

  • Igranje karata i šaha u društvenoj prostoriji,

  • Posjet oboljelim članovima UUGV,

  • Edukativna predavanja od interesa za umirovljenike,

  • Jednodnevni izleti,

  • Susret umirovljenika Šibensko-kninske županije,

  • Susret umirovljenika Dalmacije,

  • Medicinska gimnastika za članove UUGV,

  • Podržavanje Udruge „PERLICE“ u njihovom radu,

  • Uključivanje u druge aktivnosti koje organiziraju gradske institucije i udruge

email

Kontakt

Matica umirovljenika Hrvatske - Udruga umirovljenika grada Vodica
Ulica Ive Cota br.9, 22211 Vodice
Tel. 022/ 444 575
email

Udruge...


Prijava

Lost your password?