Šibenska udruga mladih (ŠUM)

Cilj udruge je educirati i poticati vještine mladih za aktivno sudjelovanje u društvenim procesima, stvaranje kvalitetnih uvjeta za život mladih (politike za mlade), te stvaranje prostora za razvoj kreativnih i socijalnih potencijala mladih. Područje djelovanja sukladno ciljevima je: demokratsko građanstvo, kultura i umjetnost, ljudska prava, međunarodna suradnja, obrazovanje, socijalna djelatnost, zaštita okoliša.
Navedeni cilj Udruga ostvaruje sljedećim djelatnostima:

• Rad na poboljšanju kvalitete života i zaštite mladih kroz suradnju s lokalnim tijelima i odgojno obrazovnim ustanovama
  • Poticanje volonterskih aktivnosti i organiziranje volontiranja
  • Poticanje cjeloživotnog učenja kroz organizaciju aktivnosti usmjerenih na razvoj vještina mladih
  • Pružanje stručne pomoći i podrške mladima
  • Organiziranje stručnih rasprava i predavanja o problemima mladih, posebno njihovog položaja u društvu
  • Jačanje socijalne kompetencije mladih osmišljavanjem edukativnih radionica, tribina, seminara
  • Jačanje kreativnih kompetencija mladih osmišljavanjem njihovog slobodnog vremena kroz organizaciju radionica, izložbi, koncerata, seminara
  • Organiziranje i održavanje seminara, predavanja, radionica, edukacija sadržaja i tema vezanih za rad s mladima
  • Poticanje mladih na razvijanje svijesti o potrebi adekvatne skrbi o životinjama
  • bolje iskorištenje ljudskih potencijala kroz okupljanje i razmjenu znanja i iskustava članova
  • Ostvarivanje suradnje s drugim Udrugama mladih u Republici Hrvatskoj i inozemstvu