Omladinski košarkaški klub Dražen Petrović

OKK Dražen Petrović (Škola košarke Dražen Petrović) je hrvatski košarkaški klub iz Šibenika. Osnovan je 1997. u Šibeniku, u čast preminulome košarkašu iz Šibenika, Draženu Petroviću. U juniorskom (najstarijem) pogonu natječu se u A-2 ligi, a imaju i mlađe uzraste.

Natječu se u državnim, dalmatinskim te županijskim ligama za od 2001. do 2011. godišta. Unutar kluba također djeluje Škola košarke za početnike, te škola košarke za predškolce, koja je, uz pomoć Grada Šibenika pokrenuta u rujnu 2018. godine.

U klubu rade ili su radili poznati treneri poput Mire Jurića, Branka Klisovića, Zorana Huljeva, Ante Nerbera, prof. Mira Kotarca, prof. Ivice Badžima, prof. Dražena Kotarca koji su uglavnom imali profesionalne karijere ili su profesori tjelesnog odgoja, te još mnogi drugi.

Predsjednik kluba je Joško Krička, koji isti položaj obnaša od prosinca 2018. godine, a obnašao je i dužnost v.d. od smrti dugogodišnjeg predsjednika i samog osnivača OKK Dražen Petrović, bivšeg šibensko-kninskog župana te pomorskog djelatnika, Gordana Barake, do prosinca 2018. godine. Klub ima odličnu suradnju i podršku Grada Šibenika i GKK Šibenik.

Treninzi se odvijaju u dvoranama svih šibenskih osnovnih škola: OŠ Tin Ujević i OŠ Juraj Šižgorić na Baldekinu, OŠ Vidici na Vidicima, OŠ Juraj Dalmatinac u Crnici, OŠ Petar Krešimir IV. na Šubićevcu, OŠ Meterize na Meterizama te OŠ Brodarica na Brodarici. Službene (ligaške) utakmice uglavnom se igraju u dvorani na Vidicima, dok katkad i u glavnoj gradskoj sportskoj dvorani na Baldekinu.

Kontakt:
Omladinski košarkaški klub Dražen Petrović