Društvo multiple skleroze – ŠKŽ

Društvo multiple skleroze Šibensko-kninske županije osnovano je 1999. godine kao neprofitna udruga s ciljem unapređenja kvalitete života oboljelih od multiple skleroze.

Svrha i područje djelovanja udruge je socijalizacija i unapređenje kvalitete života oboljelih od multiple skleroze, socijalna skrb za oboljele od multiple skleroze kroz rad na humanitarnoj osnovi.

Glavni izvori financiranja rada društva su donatori – razne firme i fizičke osobe koje imaju razvijenu humanitarnu stranu te su spremni pomoći radu Društva s financijskim sredstvima koja su neophodna za nesmetani rad Društva.
Društvo se redovito s kvalitetnim projektima prijavljuje na godišnje natječaje raznih ministarstava i firmi.
Uloga Društva multiple skleroze Šibensko-kninske županije je provođenje raznih aktivnosti kako bi olakšali stanje oboljelih od multiple skleroze.

Društvo redovito svoje članove izvještava o pravima na ortopedska pomagala, socijalna prava i druge povlastice koje imaju kao članovi Društva. Također članovi Društva mogu koristiti literaturu koja se sastoji od raznih knjiga i brošura o tome što je multipla skleroza, kako treba vježbati s oboljelima od multiple skleroze, kako živjeti s njom,…
Društvo ima oformljen stručno savjetodavni odbor u kojem Društvu pomažu stručnjaci.

e.mail

Društvo multiple skleroze Šibensko-kninske županije