U sklopu projekta “Zadovoljni” program “Zaželi” Udruga Sveti Bartolomej koordinira ženama pripadnicama ciljne skupine koje su prije godinu dana zaposlene u sklopu projekta.

Koordinacijom projektni tim redovito održava sastanke sa ženama na kojem zaposlene žene iznose dojmove i kontinuitet projekta, te kako se snalaze s korisnicima. Korisnicima je također program jako važan, jer u starijoj dobi teško je obavljati kućanske poslove kao i šetnje trgovačkim centrima i tržnicom kako bi snabdijeli se hranom i potrepštnama za svakodnevni život.  Korisnici su najviše zahvalni za asistencije i pomoć pri posjeti liječnika jer ne razumiju uvijek što trebaju napraviti, koje lijekove kupiti i slično, a zaposlene žene smatraju svojim drugim očima i ušima. Naglašavaju i kako su u ovih godinu dana njihove mirovine i kućni budžet značajno olakšane i rasterećene zbog bogatog paketa potrepština koje dobiju svaki mjesec.

Napominjeno, ovaj projekt je iznimno važan svim sudionicima, počevši od nositelja projekta, preko zaposlenih žena (ukupno 25) kojima je pružena mogućnost rada i svojevrsnog druženja u vrijeme kada su klasificirane kao nepotrebna radna snaga iako su baš one kvalitetna radna snaga s dugim radnim iskustvom, pa sve do korisnika (ukupno 141). Korisnicima je ovakav projekt posebno važan jer starost često zna donijeti usamljenost, tugu i nezadovoljstvo svojim životom unatoč svemu dobrom iz prošlosti. Spajanjem ove dvije ranjive skupine, nositelji svih projekata u sklopu programa Zaželi lokalnim zajednicama daje osjećaj veće vrijednosti, zajedništva, podrške i razumijevanja što je u suvremenom svijetu nešto za čim svaka osoba žudi.

Svatko od nas danas je željan pažnje, a pogotovo osoba u starijoj dobi koje pritišću usamljenost, bolest, nemoć i tuga.

Za više informacija o projektu možete kontaktirati:

UDRUGA OSOBA S INVALIDITETOM SVETI BARTOLOMEJ,

4. Gardijske Brigade,

22300 Knin,

br. telefona: +385 22 – 663 – 312

E – mail: uosisbknin@gmail.com

 

bartolomej-zazeli Lenta