Povodom Međunarodnog dana mladih, Udruga mladih „Mladi u EU“ 12. kolovoza 2014. godine u vremenu od 11,00 – 13,00 sati organizira info pult na glavnom gradskom trgu u Šibeniku (ispred kazališta) putem kojeg će mlade grada Šibenika informirati o navedenom danu.

Cilj ove akcije je informirati mlade o Međunarodnom danu mladih, o radu Udruge te provedbi projekata „Dohvati EU programe“ i građanske akcije „Zajedno za čišći Šibenik“.

Ideju za Međunarodni dan mladih predložili su mladi iz Beča još 1991. godine, a Generalna skupština UN-a Rezolucijom 54/120 usvojila je 17. prosinca 1999. godine preporuku Svjetske konferencije ministara za mlade (Lisabon, 8. do 12.kolovoza 1998.) da se 12. kolovoza proglasi Međunarodnim danom mladih. Prvi Međunarodni dan mladih obilježen je 2000. godine.

Zamišljen je kao prilika da se vladama i ostalim političkim i poslovnim akterima privuče pažnja na globalne probleme mladih, prepoznaju njihovi potencijali, slave postignuća i planiraju načini uključivanja mladih u poduzimanje koraka u razvoju društava.

Predstavlja jedinstvenu priliku svim „utjecajnima“ da se sastanu i pobrinu da su mladi uključeni u donošenje odluka na svim razinama društvenih zajednica.

Ujedinjeni Narodi definirali su razdoblje od 15. do 24. godine razdobljem mladosti, te prema tome mladi čine jednu šestinu ukupnog svjetskog stanovništva.

Mladi su društvena skupina koju u Republici Hrvatskoj, prema Nacionalnom programu djelovanja za mlade, čine svi građani Republike Hrvatske u dobi od 15 do 29 godina. Međunarodni dan mladih prilika je za ukazivanje na potrebe mladih i njihova prava.

Diljem svijeta povodom toga dana održavaju se razne tribine o nezaposlenosti mladih, razni koncerti, manifestacije, kulturna događanja, humanitarne akcije, te mnoga druga događanja koja uključuju sudjelovanje mladih, njihovih udruga i državnih institucija.