Članovi Udruge mladih „Mladi u EU“ sudjelovali su u svojstvu delegata na Skupštini Zajednice informativnih centara za mlade, održanoj 01. ožujka 2016. u prostoru Info centra za mlade u Zagrebu. Udrugu „Mladi u EU“ predstavljali su Martin Mrša i Vinko Livaković.

Zajednica ICM

Skupštinom je predsjedavao i zapisnik vodio Darko Čop (Info zona- Split), predsjednik Zajednice informativnih centara za mlade. Na sjednici su bili prisutni predstavnici sva četiri regionalna Info-centra za mlade (iz Osijeka, Splita, Zagreba i Rijeke), te niza lokalnih info-centara koji djeluju na području Republike Hrvatske.

Udruga mladih „Mladi u EU“ ovom je prilikom postala punopravni član ZICM, te je automatizmom dobila pravo glasa na Skupštini.

Jednoglasnom odlukom, u podržavajuće članstvo  zajednice primljena su četiri lokalna info centra za mlade, koji nakon godinu dana imaju pravo postati punopravni članovi ukoliko imaju takvih ambicija. Ovime je broj članica ZICM narastao na 15.

Na dnevnom redu Skupštine našle su se teme poput izvješća o dosadašnjem radu Zajednice, potrebe usuglašavanja i koordinacije na nacionalnoj razini, nužnosti podizanja razine kvalitete usluga koje bi info-centri trebali osigurati mladima te o međunarodnoj suradnji koja za cilj ima promicanje važnosti informiranja, savjetovanja i educiranja mladih ljudi o svim relevantnim temama na prostoru cijele Europe.