U sklopu projekta „ Znanjem do održivog lokalnog razvoja“ u Višnjici (Virovitičko-podravska županija) u periodu od 13-14.10.2014. godine održan je nastavak, odnosno treća radionica.

Nakon uvodnog podsjetnika na prethodnu radionicu, predstavljen je cilj i tema treće radionice.

Prvi dan radionice obuhvatio je temu o Međusektorskim lokalnim partnerstvima za održiv razvoj ruralnih zajednica. Gost predavanja bio je Tugomir Majdak, pročelnik upravnog odjela za zajedničke politike i fondove EU Virovitičko-podravske županije. Gospodin Majdak ukazao je kako i na koje načine Virovitičko-podravska županija pomaže svojim LAG-ovima te koje mjere pripremaju za sljedeće programsko razdoblje kako bi im pomogli. Nakon predavanja nastavljen je rad u malim grupama na predstavljanju  i razradi projektnih ideja, koje su  započete na drugom treningu održanom u srpnju u Skradinu.

Drugog dana radionice primjere dobre prakse ruralnog razvoja predstavile su Mihaela Lončar, voditeljica jednog od najboljih hrvatskih LAG-ova i Ksenija Plantak, suvlasnice pustare Višnjica. Izlaganja gošća bila su impresivna i sveobuhvatna. Istaknuto kako je napredak moguć, te da je potrebno  samo okupiti i educirati  ljude. Poslije radionice polaznicima je osiguran obilazak cijelog imanja te jahanje konja. Na završetku seminara provedena je evaluacija te je najavljena sljedeća  radionica koja bi se trebala održati u Skradinu, početkom siječnja.