Ured za udruge kao kontakt točka programa Europa za građane u Republici Hrvatskoj, u suradnji s Gradom Šibenikom (Europe Direct Centar Šibenik), održao je radionicu za umrežavanje i izradu projektnih prijedloga za idući rok u sklopu programa Europa za građane 2014-2020.

 

Sudionike je pozdravio zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika, g. Daniel Mileta koji je izrazio svoje zadovoljstvo velikim odazivom i pohvalio kako je Šibenik vrlo uspješan u povlačenju EU sredstava jer nastoje svaku kunu koju građani uplate u gradski proračun, oplemeniti povlačenjem sredstava iz fondova. Nakon uvodnog dijela, predstavnici Ureda za udruge predstavili su mogućnosti financiranja projekata iz ovog programa, a uspješno provedene projekte koji su poslužili kao inspiracija za planiranje novih, predstavio je g. Vjenceslav Pejša iz Grada Trogira.

Radionici je prisustvovalo 40-tak predstavnika/ca neprofitnih organizacija i jedinica lokalne i područne (samo)uprave koji su uz stručno vodstvo Kontakt točke radili na razradi projektnih prijedloga i njihovom prilagođavanju prioritetima Programa.

Prezentaciju s radionice možete preuzeti ovdje.