U prostorijama Udruge „Sveti Bartolomej“ Knin, održan je sastanak sa ženama zaposlenim putem projekta „Zadovoljni“ u sklopu progama „Zaželi – zapošljavanje žena“. Sastanku su uz zaposlene žene prisustvovale i voditeljica projekta Katica Marušić, koordinatorica projekta Marija Vujević, asistentica na projektu Kata Katavić te predstavnici partnerske organizacije Udruge matice umirovljenika Grada Knina.

Usluga pomoći i podrške osobama starije životne dobi i osobama u nepovoljnom položaju pruža se od početka kolovoza ove godine te su projektne aktivnosti izrazito pozitivno utjecale kako na zaposlene žene tako i za osobe o kojima brinu.

Zaposlene žene izražavaju sreću zbog pronalaska posla, koje je pozitivno utjecalo kako na njihove ekonomske prilike tako i na kvalitetu njihova svakodnevnog života. Mogućnosti zapošljavanja ovih žena bile su otežane, a putem projekta im je omogućeno da razviju svoj radni potencijal. S druge strane, obavljanje osnovnih kućanskih poslova, pomoć u obavljanju higijene, nabava i dostava lijekova i namirnica, pratnja pri odlasku liječniku, lijepa riječ i pružena pažnja, su stvari koje korisnike čini sretnima i zadovoljnima.

Tim Udruge Sveti Bartolomej uvid u situaciju dobio je i direktnim radom na terenu s korisnicima. Korisnici projekta izražavaju zadovoljstvo uslugama i ženama koje im pružaju pomoć. Također, napominju kako je ovakva vrsta usluge neophodna za osobe starije živote dobi jer su često socijalno isključeni, napušteni, usamljeni te fizički onemogućeni da si samostalno omoguće dostojanstvenu starost.

Za više informacija o projektu možete kontaktirati:

UDRUGA OSOBA S INVALIDITETOM SVETI BARTOLOMEJ,
4. gardijske brigade,
22300 Knin,
br. telefona: +385 022-663-312,
e-mail: uosisbknin@gmail.com
zazeli

bartolomej-zazeli