Na gradskom trgu u Drnišu, Udruga mladih “Mladi u EU”, 04. prosinca 2015., od 11h do 12:30 h, informirala je građane o Međunarodnom danu volontera.

Na info pultu volonteri Udruge dijelili su materijale na temu volontiranja te informirali građane o udrugama i ustanovama koje nude mogućnost  volontiranja na području Šibensko-kninske županije. Također, upoznati su sa novootvorenim volonterskim uredom u Drnišu te uspostavljenom web stranicom za volontere.

Međunarodni dan volontera proglasila je opća skupština Ujedinjenih naroda 17. prosinca 1985. godine. Od tada se svake godine 5. prosinca obilježava Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak.

Cilj obilježavanja Međunarodnog dana volontera je sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učiniti vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Info pult se održava u sklopu projekta „Razvojem volonterstva do razvoja OCD-a“ kojeg Udruga mladih „Mladi u EU“ provodi u gradu Šibeniku i gradu Drnišu, a koji ima za cilj potaknuti razvoj te promovirati volonterstvo. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade RH.

WP_20160118_12_00_22_Rich-5606386_164x164