Od 18. do 29. travnja 2016.godine, Udruga mladih „ Mladi u EU“ ugostila je 27 mladih iz Španjolske, Italije, Slovačke i Hrvatske u sklopu projekta „Together we are stronger 2“.

Glavni ciljevi ovog projekta bili su informiranje mladih o zelenom poduzetništvu, podizanje svijesti o kulturnoj raznolikosti, toleranciji te razmjena iskustava.

Zadaća sudionika bila je kreirati zajedničku poslovnu ideju u svrhu podizanja svijesti o mogućnostima koje nudi zeleno poduzetništvo.

Projektom su obuhvaćene sljedeće teme: Zeleno poduzetništvo, Razrada ideje zelenog poduzetništva, Plan pozicioniranja, Poslovno planiranje, Financiranje i održivost zelenog poduzetništva, Mjerenje društvenog učinka te Ispitivanje faktora uspjeha u uspostavljanju poslovnih planova.

Organizirana je posjeta Odjelu za gospodarstvo Grada Šibenika u sklopu koje im je predstavljen prostor Urbanog inkubatora te su se upoznali sa primjerima dobre prakse vezanim za projekte razvoja grada Šibenika, financiranima od strane EU.

U prostoru Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK) – Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Šibenik, održana je rasprava o nezaposlenosti u državama koje su uključene u projekt. Također, upoznati su na što trebaju paziti prilikom pisanja životopisa i intervjua za posao.

Osim navedenih aktivnosti projekt je uključivao i upoznavanje grada Šibenika i njegove kulturne baštine, tradicionalne gastronomije, te rekreaciju u Nacionalnom parku Krka.

Kroz rad u skupinama, interaktivna predavanja i prezentacije, aktivnosti na otvorenom (izleti i razne igre) te ostale aktivnosti, sudionici su poboljšali svoje socijalne vještine kao što su interkulturne komunikacije, timski rad, samopoštovanje.

Nositelj projekta je Udruga mladih „ Mladi u EU“ Udruga u suradnji sa udrugama Adefis Youth Internacional iz Španjolske, NeA iz Italije te A.D.E.L. iz Slovačke.

Projekt je financiran od strane Europske komisije kroz program Erasmus + .

Green entrepreneurship

Marketing plan

Youth Guarantee

Youthpass

Business Model Canvas

Erasmus                  European union