U četvrtak, 24.rujna 2015. u prostoru Europe Direct centar u Šibeniku, Udruga mladih „Mladi u EU“ održala je okrugli stol u sklopu kampanje Time to Move. Na okruglom stolu predstavljen je Eurodesk – Europski portal za mlade te prezentirane razne mogućnosti mobilnosti za mlade.

O samom značenju Erasmus+ programa izvijestio nas je Martin Mrša, predsjednik udruge „Mladi u EU“ koji ima višegodišnje iskustvo u provedbi EU projekata. Koordinatorica aktivnosti udruge, Marina Kalabrić, prezentirala je svoj rad na Eurodesku. Kao Eurodesk multiplikator, zadužena je za širenje informacija o europskim mogućnostima za mlade na lokalnoj razini, kreiranje sadržaja za Europski portal za mlade te organiziranje događanja u sklopu Eurodeska. Na kraju, volonterka Ivana Kursan je sa sudionicima podijelila svoje iskustvo sudjelovanja na razmjeni mladih održane početkom rujna u u gradu Cagliari,Sardinija.

Osim navedenih informacija, mladima su podijeljeni informativni i promotivni materijali  koji su Udruzi donirani od strane Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

Organizator Time to Move kampanje  je europska mreža za informiranje mladih Eurodesk. Kampanja je posvećena informiranju mladih o međunarodnim mogućnostima za mobilnost (studiranje, volontiranje, putovanje ili rad u inozemstvu), aktualnim politikama za mlade i događanjima u Europi.

 Time to Move kampanja traje dva tjedna, od 21.rujna do 4. listopada 2015. a provodi se u cijeloj Europi.