Udruga „ZvoniMir“ je nositelj projekta „Solidarnost i zapošljavanje – ruka u ruci“. Projekt, kroz natječaj „Širenje mreže socijalnih usluga u lokalnoj zajednici“ uz Hrvatski zavod za zapošljavanje kao ugovorno tijelo, financira Europska Unija u iznosu od 174.103,29 eura odnosno 85% vrijednosti projekta dok nositelj i partneri Pučko otvoreno učilište Knin, Dom za starije i nemoćne Knin i Općina Biskupija kao i Ured Vlade RH za udruge sufinanciraju ostalih 15%. Trajanje projekta je do 1. siječnja 2015. g.

Jedan od specifičnih ciljeva projekta je razvoj socijalnih usluga u lokalnoj zajednici s naglaskom na pružanju van institucionalnih socijalnih usluga starijim, bolesnim ljudima sa određenim hendikepom, te ljudima kojima je potrebna palijativna pomoć.

U tom smislu smo organizirali tim koji pruža usluge skrbi korisnicima kojima je potrebna tjedna skrb ili dnevna palijativna njega na području općine Biskupija.

Za osobe koje žive u urbanoj sredini, koje su pokretne, ali žive same i socijalno su izolirani, otvaramo Poludnevni boravak u Drnišu. Svečano otvaranje Poludnevnog boravka za starije je zakazano za 4. travnja 2014. godine s početkom u 11:00 sati na adresi fra Andrije Kačića Miošića u Drnišu (zgrada bivšeg Đačkog doma).

Svečanim otvorenjem i radom ovog Poludnevnog boravka ćemo još jednom pokazati starijim osobama koliko su nam važne.