mladi_1

Mreža mladih Hrvatske u suradnji s Ustanovom za mirovno obrazovanje i građanski aktivizam Mirta i partnerima Centrom za mirovne studije, Volonterskim centrom Osijek i udrugom SMART poziva sve zainteresirane da upišu Studije o mladima za mlade.

Studiji o mladima za mlade je edukacijski program namijenjen informiranju, obrazovanju i osnaživanju mladih aktivistica i aktivista. Studiji se sastoje od intenzivnog višemjesečnog edukacijskog programa utemeljenog na participativnom i iskustvenom učenju, uz usvajanje vještina i znanja u području rada s mladima, politika za mlade i doprinosa društvenoj promjeni. Program izvode iskusni edukatori i edukatorice u području rada sa mladima, politika za mlade i doprinosa društvenoj promjeni.

Tko se može prijaviti?

Prijaviti se mogu izrazito motivirane mlade osobe u dobi od 18 do 30 godina, koje su uključene u inicijative ili organizacije civilnoga društva, ali su tek na početku svoga aktivističkoga puta. Studiji su namijenjeni mladima koji nemaju puno iskustva, ali imaju veliku želju za djelovanjem, i potrebna su im osnovna znanja iz područja rada s mladima, javnih politika i zagovaranja. Na prijavu se posebno potiču mladi iz manjih sredina i iz marginaliziranih grupa.

Koliko to vremena iziskuje?

Aktivnosti Studija održat će se od siječnja do rujna 2016. Naravno, ne podrazumijeva se stalni angažman i jednaki intenzitet rada tijekom cijelog 9-mjesečnog razdoblja. Osim modula koji traju sveukupno deset dana (4+3+3), bit će potrebno uložiti još oko 15 radnih dana za ostale aktivnosti (praktični radovi, mentorstvo, rad na online platformi, završno događanje…)

Koliko to košta?

Organizator pokriva sve troškove organizacije Studija, što uključuje i školarinu te smještaj i prehranu sudionika/ca. Očekuje se da polaznici/e ili njihove organizacije snose troškove puta. Ako bi ti to predstavljalo problem zbog nepovoljne financijske situacije, ne daj da te to spriječi u prijavi na Studije. Naznači nam to u prijavnom obrascu, a mi ćemo se potruditi da riješimo problem.

Rok za prijavu: 8. prosinca 2015.

Više informacija i obrazac za prijavu mogu se pronaći na linku.