Pozivamo te da se priključiš projektu razmjene mladih u okviru programa Erasmus+ „Zajedno smo jači“!

Kao što znaš, razmjena mladih je projekt koji spaja mlade iz različitih zemalja pružajući im mogućnost da se međusobno upoznaju, uče o raznim temama, sudjeluje na neformalnim aktivnostima, uče novi jezik, kulturu te stječu nova znanja i vještine.

Sredinom svibnja „Mladi u EU“ kreću s provedbom ERASMUS+ projekta „Zajedno smo jači“ koji se fokusira na nezaposlenost mladih. U projekt će biti uključeno 18 mladih osoba od 18. do 29. godina koje dolaze iz ruralnih područja, malih otoka sa smanjenim mogućnostima u područjima zapošljavanja i obrazovanja.

Tako će od 18. do 27. svibnja 2015. „Mladi u EU“ u Šibeniku ugostiti mlade iz Hrvatske, Španjolske, Italije i Grčke kako bi sudjelovali u aktivnostima vezanima za socijalno poduzetništvo, ukazujući na sličnosti i razlike te rezultate koje iz toga mogu proizaći. Cilj projekta je doprinijeti smanjenju nezaposlenosti mladih na području EU te razvijati svijest mladih o različitim kulturama i o mogućnostima međunarodnih suradnji.

Aktivnosti projekta sadržavat će brojne edukacije, izleta i neformalnih radionica koje će ti pomoći unaprijediti osobni, društveni i profesionalni razvoj te stjecanje novih vještina i kompetencija.

Stoga  još  jednom pozivamo sve vas zainteresirane (od 18 do 29 godina) da se putem prijavnog obrasca najkasnije do 30. travnja prijavite za sudjelovanje i to na način da ispunjeni obrazac pošaljete na e-mail: info@mladi-eu.hr. Obrazac je priložen na dnu ovog teksta.

Radni jezik projekta je engleski što smatramo prednošću budući da će mladi iz Hrvatske i ostalih zemalja partnera tako imati priliku komunicirati na engleskom jeziku i tako dodatno povećati svoje znanje i kompetencije u izražavanju.

Sretno svima!

„Zajedno smo jači“- Prijavni obrazac

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA