Udruga Info zona u suradnji s udrugama iz regije, provodi LOKALNE KONZULTACIJE s mladima, predstavnicima mladih i donositeljima odluka u sklopu procesa Strukturiranog dijaloga.

eu_pitaKonzultacije u Šibeniku, održat će se 02. lipnja 2016. u 12:00 sati u prostoru Informacijskog centra Europe Direct Šibenik (Ulica kralja Zvonimira 7A)Na konzultacijama mogu sudjelovati mladi, stručnjaci u radu s mladima, lideri mladih, donositelji odluka te drugi koji su zainteresirani za strukturirani dijalog.

Cilj lokalnih konzultacija je okupiti na jednom mjestu mlade koji će iznijeti probleme u svojoj okolini koje primjećuju i koji ih zabrinjavaju. Nakon što mladi iznesu svoja razmišljanja i stavove o aktualnim problemima, kao i potencijalnim rješenjima i idejama, njihova se razmišljanja oblikuju u pisani izvještaj koji se dalje šalje Nacionalnoj radnoj skupini za strukturirani dijalog, a zatim i Europskoj komisiji.

U sklopu lokalnih konzultacija u regiji organizira se Fokus grupa u trajanju od maksimalno 2 sata na kojoj će mladi otvoreno razgovarati o raznim temama; aktualnim problemima u društvu, diskriminaciji, ranjivim skupinama, potrebnim kompetencijama i ostalom.

Ulaskom u Europsku uniju u Hrvatskoj se i službeno počeo provoditi strukturirani dijalog s mladima. Riječ je o 18-mjesečnom procesu u kojem se tijela javne vlasti, uključujući i institucije Europske unije, savjetuju s mladim ljudima o određenim temama koje su od velike važnosti za populaciju mladih diljem Europe.

Nacionalna radna skupina za provedbu strukturiranog dijaloga u Hrvatskoj trenutno okuplja predstavnike Ministarstva socijalne politike i mladihAgencije za mobilnost i programe EUMreže mladih Hrvatske i Zajednice info-centara za mlade. Mreža mladih Hrvatske, kao krovna organizacija mladih u Hrvatskoj, zadužena je za koordinaciju aktivnosti Nacionalne radne skupine.

Navedene konzultacije Info zona provodi u sklopu Regionalnog informativnog centra za mlade.