Nakon seminara za multiplikatore održanog u Mollini- Malaga, obavila sam studijski posjet u Informativnom centru za mlade u mjestu Puente Genil.

Informativni centar za mlade ogranak je općine Puente Genil koji se isključivo bavi s mladima te ujedno direktno surađuje s udrugama koje rade s mladima.

Jedan od razloga zašto sam odabrala studijski posjet Informativnom centru za mlade je njihovo višegodišnje iskustvo u radu s mladima i udrugama čija ciljana skupina su mladi. Također, od nedavno rade i kao Eurodesk multiplikatori pa sam ujedno dobila priliku vidjeti kako izgleda njihov rad na Eurodesku.

Studijski posjet trajao je od 22.-23. listopada. Započeo je upoznavanjem rada Informativnog centra za mlade, udruga koje rade s malima na području Puente Genil te njihove međusobne suradnje.

Drugi dio posjete započeo je u Cordobi, gdje sam posjetila općinu i prisustvovala sastanku Odjela koji je zadužen za mlade. Tu sam dobila priliku upoznati programe i projekte koji se provode za mlade u Cordobi. Također, istaknula bi suradnju koja postoji između gradova Puente Genil i Cordobe u svrhu jačanja udruga za mlade.

Ovaj studijski posjet pomogao mi je da upoznam rad udruga za mlade iz Španjolske. Zahvaljujući svom mentoru Javieru dobila sam uvid koje projekte i programe za mlade koji se provode u Puente Genil i Cordobi. Također, stekla sam nova iskustva i umrežila se s udrugama iz Španjolske za buduće projekte.

IMG_20151023_182339