U sklopu projekta Košarka za sve nabavljena oprema i rekviziti za provođenje aktivnosti. Nabavljene su košarkaške lopte te sportske torbe za sve korisnike. Sva oprema i rekviziti financirani su od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Korisnici ovog projekta su osobe mlađe od 25 godina koji se nalaze u nepovoljnom položaju. Cilj navedenog projekta je uključiti 80 korisnika ciljane skupine, kako bi  povećali njihovu socijalnu uključenost kroz sudjelovanje u besplatnim sportsko-rekreativnim aktivnostima što uključuje treninge košarke i sudjelovanje u košarkaškim turnirima uz stručno vođenje trenera.

Sudjelovanjem u aktivnostima projekta korisnici usluga će se upoznati s osnovama košarke, razvijati će timski i natjecateljski duh, što će pozitivno utjecati na njihov psihofizički razvoj, stjecat će nova prijateljstva, ali ujedno i otkrivati svoje talente.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 981.300,00 HRK

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (85 %): 834.105,00 HRK.

Razdoblje provedbe projekta je 24 mjeseca, od 21. prosinca 2018. – 21. prosinca 2020. godine.

Projekt se provodi u suradnji sa Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Za više informacija o projektu, možete kontaktirati tajnika udruge Josipa Milakovića na broj 091/336-4321, ili putem maila na okk.d.petrovic@si.htnet.hr.

petrovic clanci