Udruga mladih „Mladi u EU“, u subotu, 28. svibnja 2016.,obilježit će 20. godišnjicu postojanja Europske volonterske službe u sklopu Eurodeskove kampanje EVS20.

20 god EVS-a

Kampanja će započeti u 10:00 sati ispred kluba Azimut (ulica Obala Palih Omladinaca 2) gdje će naši volonteri građanima putem info pulta predstaviti brojne mogućnosti Europske volonterske službe.

Nakon toga, zainteresirani će se okupiti na travnatoj površini i poslušati „Živu knjižnicu“, odnosno  iskustva Mateja Matića i Marine Kalabrić. Oni će prisutnima prenijeti osobno iskustvo sudjelovanja u mobilnostima za mladih u okviru Erasmus+ programa. Osim navedenog, prisutni će moći saznati kako se uključiti u EVS, kako naći organizaciju domaćina, kako napisati motivacijsko pismo i još mnogo toga.

Po završetku konferencije, prisutnima će biti podijeljeni simpatični promotivni materijali od Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

Obilježavanje 20. godišnjice postojanja Europske volonterske službe dio je kampanje Agencije za mobilnost i programe EU koja će se održati u 10-ak gradova Hrvatske. Cilj kampanje je prikazati stvarnu vrijednost EVS-a za organizacije i volontere koji sudjeluju u projektima, privući nove organizacije te uključiti što veći broj mladih iz Hrvatske u Europsku volontersku službu.

Europska volonterska služba (EVS) dio je programa Erasmus+. EVS omogućuje mladima u dobi od 17 do 30 godina da besplatno volontiraju diljem Europe i šire, a nudi i financijsku potporu organizacijama koje mladima pružaju prilike za volontiranje. EVS program pokrenut je 1996. godine, a do sada je u njemu sudjelovalo gotovo 100 000 mladih u međunarodnom volontiranju u okviru Europske volonterske službe.

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže i postanu dio proslave 20 godina EVS-a!