Projektom „Mi to možemo“, koji provodi Razvojni europski centar inicijativa, predviđeno je osiguravanje usluge osobne asistencije osobama s invaliditetom koje nisu u mogućnosti obavljati čak i obične svakodnevne zadatke.

Usluga osobne asistencije je jedna od najvažnijih socijalnih usluga jer izravno doprinosi poboljšanju kvalitete života i socijalnom uključivanju osoba sa invaliditetom i izravno utječe na pristup obrazovanju, zapošljavanju i društvenom životu osoba sa invaliditetom. Također se omogućuje njihovim obiteljima/skrbnicima lakše zadržavanje posla, pristup zapošljavanju, radu kao i kvalitetnijem provođenju slobodnog vremena te ostalih dnevnih aktivnosti.

Svrha širenja usluga osobne asistencije za osobe sa invaliditetom, osobe sa intelektualnim i mentalnim teškoćama jest pružanje usluge u zajednici i to sukladno principima neovisnog življenja. Korisnici dobivaju mogućnost kontrole i izbora vrste usluge, načina pružanja usluge te vremena i mjesta na kojem će se usluga pružiti. Usluga osobne asistencije fleksibilna je i u potpunosti prilagođena korisnicima osobne asistencije te time pruža najbolji način potpore potrebne za uključivanje u život lokalne zajednice. Ona predstavlja i pružanje potpore u provođenju aktivnosti svakodnevnog življenja i samozbrinjavanja.

Ukoliko ste zainteresirani za usluge osobne asistencije, možete se obratiti nositelju projekta, Razvojnom europskom centru inicijativa:

Adresa: Prilaz tvornici 41, Šibenik

Tel: (022) 333 212

E-mail: info@centar-reci.hr

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Razvojnog europskog centra inicijativa

Mi to mozemo - Reci - memorandum