U prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Šibenik održan je prvi sastanak sa ženama, pripadnicama ciljne skupine, zaposlenima na projektu “Mislimo na njih” u sklopu programa „Zaželi – program zapošljavanja žena“. Sastanku su prisustvovale ravnateljica GDCK Šibenik – Tonka Mikulandra i voditeljica projekta zaželi – Franka Terzanović. Da bi se osigurala kvalitetna provedba, kao i praćenje projekta skupljaju se prvi dojmovi s terena.

Zaposlene žene iznijele su svoje prve dojmove kako su se snašle sa korisnicima, te podijelile međusobno svoja iskustva. Korisnici su jako zadovoljni ovim programom, sretni su da imaju nekoga tko im može pomoći u jednostavnijim kućanskim poslovima ili obaviti kupovinu namirnica umjesto njih. Žene naglašavaju da njihovim korisnicima treba pomoć za posjet liječniku, pa su s emeđusobno savjetovale kako im pomoći.

Korisnici su iznimno zadovoljni zbog paketa na koji imaju pravo svaki mjesec, a paket se sastoji od raznih sredstava za čišćenje.

ovaj projekt je iznimno važan svim sudionicima, počevši od nositelja projekta, preko zaposlenih žena kojima je pružena mogućnost rada i svojevrsnog druženja u vrijeme kada su klasificirane kao nepotrebna radna snaga iako su baš one kvalitetna radna snaga s dugim radnim iskustvom, pa sve do korisnika. Korisnicima je ovakav projekt posebno važan jer starost često zna donijeti usamljenost, tugu i nezadovoljstvo svojim životom unatoč svemu dobrom iz prošlosti. Spajanjem ove dvije ranjive skupine, nositelji svih projekata u sklopu programa Zaželi lokalnim zajednicama daje osjećaj veće vrijednosti, zajedništva, podrške i razumijevanja što je u suvremenom svijetu nešto za čim svaka osoba žudi.

I mali znak pažnje poput pitanja “Kako ste?” čovjeku popravi i najtužniji dan, a možemo samo zamisliti kakve onda osjećaje u čovjeku budi činjenica da je dio ovako važnog projekta.

Ukoliko ste zainteresirani za provedbu projekta, imate neke informacije i savjete koji mogu pomoći zaposlenim ženama, znate osobu kojoj je potrebna pomoć javite se na   crveni-kriz-sibenik@si.t-com.hr ili 022/219-258 ili posjetite http://www.gdck-sibenik.hr/

IMG-20181112-WA0000