Prelaskom u novu godinu, pristupilo se ažuriranju popisa korisnika. U postupku ažuriranja sudjelovali su voditeljica projekta i videći pratitelj uz suglasnost Udruženja. Ažuriranje je provedeno na način da je svaki korisnik osobno upitan za procjenu dosad provedenih aktivnosti na projektu te za iskazivanje svojeg zadovoljstva. Svih 12 korisnika, koliko je predviđeno i preuzeto ovim projektom na period od 24 mjeseca, iskazalo je zadovoljstvo dosadašnjim radom videćeg pratitelja, voditeljice projekta i Udruženja koje je pokrenulo projekt. Posebno ističu kao prednost dostupnost videćeg pratitelja za dogovor o pratnji u kratkom roku.

Nerijetko dolazi do prebacivanja termina liječničkog pregleda ili drugih aktivnosti, zbog čega je nužno ostaviti slobodan prostor za nepredviđene situacije. Korisnici su zaključno izrazili želju za daljnjim sudjelovanjem u projektu tijekom 2020. godine. Podsjetimo, ovaj projekt provodi udruženje za unapređivanje obrazovanja slijepih i slabovidnih osoba, te je njegov cilj slijepim osobama omogućiti pristup informacijama, smanjiti negativne posljedice na području socijalnog funkcioniranja te potaknuti interese i traženje novih područja interesa.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 499.508,00 kn.

Za dodatne informacije o projektu svi zainteresirani mogu se obratiti na tel.: 01/4551-650 ili e-mail: udruga@uuosso.hr

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost udruženja za unapređivanje obrazovanja slijepih i slabovidnih osoba.

UUOSSO

uuosso ministarstvo