Pri samom završetku projekta Siguran korak, koji je trajao 24 mjeseca, Udruženje za unapređivanje obrazovanja slijepih i slabovidnih osoba, koje je nositelj projekta, odlučilo je provesti evaluaciju projekta i njegovih projektnih rezultata, a s ciljem poboljšanja usluge u novom ciklusu na koji se već prijavila. Evaluacija je provedena od strane stručnjaka iz tvrtke New project d.o.o.

Ista tvrtka već je provela evaluaciju nakon isteka prve godine provedbe projekta, a odlučeno je da će se projekt evaluirati i na samom kraju provedbe. Ispunjavanjem anketnih upitnika od strane korisnika usluge dobiveni su rezultati koji ukazuju na to da je najviše sati usluge videći pratitelj pružio odlazeći s korisnikom u različite institucije, nakon toga su slijedile društvene aktivnosti i aktivnosti pomoći u kućanstvu

Svi korisnici naveli su da bi se rado uključili i u novi ciklus pružanja usluge, te se nadaju da će udruga dobiti „zeleno svjetlo“ za produžetak projekta

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost udruženja za unapređivanje obrazovanja slijepih i slabovidnih osoba.

UUOSSOLenta