Proveden prvi ciklus radionica „Što nam posao znači“

Udruženje za unapređivanje obrazovanja slijepih i slabovidnih osoba provodi projekt „Novim znanjem za sretnije sutra“. U sklopu projekta 25., 26. i 27.11.2019 provedena je radionica „Što nam posao znači“. Na radionici su sudjelovale 4 osobe s invaliditetom. Korisnici su se na radionicama upoznali s temom mekih i tvrdih vještina, naučili su koje komunikacijske tehnike doprinose uspješnoj komunikaciji,  dobili su smjernice na koji način napisati dobru molbu i životopis, te kako se uspješno predstaviti na razgovoru za posao. Sudionicima (osobama s oštećenjem vida) je prezentirana oprema koju mogu koristiti na radnom mjestu, te su razmijenjena iskustva oko korištenja raznih programa i uređaja koje upotrebljavaju. Obrađena je i tema mobilnosti pri čemu se raspravljalo o osnovnim tehnikama kretanja slijepih i slabovidnih osoba.

Isti sudionici će i sljedeći tjedan sudjelovati na dvodnevnoj radionici „Kreativiraj se“, u sklopu koje će se obrađivati tema razvoja kreativne vještine.

Uuosso 1

Uuosso 2