Gradsko društvo Crvenog križa Šibenik provodi projekt „Mislimo na njih“,  u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje te Centrom za socijalnu skrb Šibenik.

Zaposlene žene izražavaju sreću zbog pronalaska posla, koje je pozitivno utjecalo kako na njihove ekonomske prilike tako i na kvalitetu njihova svakodnevnog života. Mogućnosti zapošljavanja ovih žena bile su otežane, a putem projekta im je omogućeno da razviju svoj radni potencijal. S druge strane, obavljanje osnovnih kućanskih poslova, pomoć u obavljanju higijene, nabava i dostava lijekova i namirnica, pratnja pri odlasku liječniku, lijepa riječ i pružena pažnja, su stvari koje korisnike čini sretnima i zadovoljnima.

Tim Crvenog križa Šibenik uvid u situaciju dobio je i direktnim radom na terenu s korisnicima. Korisnici projekta izražavaju zadovoljstvo uslugama i ženama koje im pružaju pomoć. Također, napominju kako je ovakva vrsta usluge neophodna za osobe starije živote dobi jer su često socijalno isključeni, napušteni, usamljeni te fizički onemogućeni da si samostalno omoguće dostojanstvenu starost.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Šibenik.CK ESF