Udruga osoba s invaliditetom „Sveti Bartolomej“ Knin provodi projekt „Zadovoljni“ u partnerstvu s Udrugom matice umirovljenika grada Knina, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje te Centrom za socijalnu skrb Knin.

Ovim projektom se pružaju usluge potpore starijim i nemoćnim osobama. Kućni posjeti, obilasci korisnika programa „Zaželi“ provode se u svrhu nadzora provođenja projektnih aktivnosti te zadovoljstva krajnjih korisnika istom. Projektni tim obišao je krajnje korisnike u njihovim domovima te razgovarao s njima i njihovim članovima obitelji. Projektne aktivnosti povećale su samopouzdanje i samostalniji život korisnika te uvelike smanjenu potrebu za članovima obitelji.

Zaključeno je da su korisnici zadovoljni sa ženama zaposlenim na ovom projektu i zaključuju kako bez njihove pomoći velik broj poslova i svakodnevnih aktivnosti ne bi mogli obavljati.

Projektom „Zadovoljni” ostvarilo se zapošljavanje žena pripadnica ciljane skupine, koje pružaju usluge  potpore  i  podrške  starijim  i  nemoćnim  osobama  (krajnjim  korisnicima)  s područja grada Knina i okolice. Provođenjem osposobljavanja žena pripadnica ciljane skupine povećava se njihova  konkurentnost  na  tržištu  rada,  što  će  olakšati  proces  pronalaska zaposlenja po završetku projekta.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost udruge osoba s invaliditetom „Sveti Bartolomej“ Knin.

Sv-Bartolomej-memorandum-Zadovoljni-PRAVI