Korona virus se polako povlači, pa se tako lagano i svakodnevni život vraća u normalu. Vraćaju se u normalu i organizacije civilnog društva aktivnim pružanjem socijalnih usluga, a jedna od njih je i Društvo multiple skleroze Šibensko – kninske županije.

Odlukama Stožera o popuštanju mjera, korisnici su podnijeli zahtjeve za vraćanjem osobnih asistenata u normalno radno okruženje i zatražili standardno pružanje usluga osobne asistencije. U dogovoru s upravom, korisnicima i njihovim obiteljima, osobni asistenti su počeli pružati usluge osobne asistencije fizičkim kontaktom. Korisnici su prilikom pružanja usluge osigurali uvjete rada prilagođene epidemiji, pa se tako prije dolaska osobnog asistenta vrši dezinfekcija prostora u kojem borave asistent i korisnik, mjeri se temperatura, te se vodi briga o kontaktima isključivo s rukavicama, zaštitnim maskama i pregačama. Svu zaštitnu opremu osiguralo je Društvo sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda kroz projekt „Zajedno za ispunjeniji dan“.

Simptomi COVID-19 respiratorne bolesti su kašalj, temperatura, drhtavica, otežano disanje i kratkoća daha. Zaraženi ne moraju odmah pokazati znakove bolesti, a simptomi se razvijaju 2-14 dana od dana zaraze. Ukoliko osjećate simptome, bili ste u kontaktu s zaraženom osobom ili sumnjate na moguću zarazu druge osobe u čijoj ste blizini bili, ne ugrožavajte druge nego kontaktirajte liječnike!

Odgovornim ponašanjem štitite sebe, svoju obitelj, rizične skupine i sve ostale u svom krugu. Održimo distancu za vrijeme epidemije!

Projekt financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj objavljenog teksta isključiva je odgovornost Društva multiple skleroze Šibensko – kninske županije i ne odražava nužno stavove Europske unije

DMS SKZ Memorandum

DMS-SKZ Memorandum 2