Udruga osoba s invaliditetom „Sveti Bartolomej“ Knin projekt „Za bolje i sigurnije sutra“ provodi već godinu i pol dana u suradnji s partnerima Udrugom slijepih Šibensko-Kninske županije i Centrom za socijalnu skrb Knin.

Kroz provedbu ovog projekta 30 marginaliziranih osoba završilo je programe osposobljavanja za Njegovatelje, Vrtlare i Operatere na računalu. S tim su povećali svoju konkurentnost, zapošljivost te se uključili u sve aspekte društvenog života.

S druge strane, uz pomoć radionica mekih vještina ojačavaju samopouzdanje, razvijaju kreativnost, komunikacijske te prezentacijske vještine koje se naglašavaju kao sve važnije vještine kvalitetnih zaposlenika.

Projekt ‘Za bolje i sigurnije sutra’ financiran je od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., a cilj projekta je povećati stručna znanja i osnažiti meke vještine dugotrajno nezaposlenih osoba kako bi postali konkurentniji na tržištu rada, odnosno kako bi lakše pronašli posao. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.333.434,00 kuna.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost udruge osoba s invaliditetom „Sveti Bartolomej“ Knin

Sv.-Bartolomej-Za-bolje-i-sigurnije-sutra