Udruga osoba s invaliditetom „Sveti Bartolomej“ Knin, provodi projekt „Za bolje i sigurnije sutra“ u suradnji s partnerima Udrugom slijepih Šibensko-Kninske županije i Centrom za socijalnu skrb Knin.

Kroz ovaj projekt koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda, 30 marginaliziranih osoba završilo je programe osposobljavanja za Njegovateljice, Vrtlare/ice i Operatere/ke na računalu. Ti programi utječu na njihovu veću konkurentnost na tržištu rada te lakši put do pronalaska zaposlenja. Najviše u prilog tome govori činjenica da su navedeni programi osposobljavanja odabrani upravo zbog toga jer odgovaraju potrebama lokalnih poslodavaca. Također, polaznici su prošli i radionice mekih vještina koji im uvelike pomažu na razvoj vještina i kompetencija. Sve ovo doprinijelo je  je jačanju pozicija marginaliziranih skupina u društvu, te produbljivanju njihovih znanja.

Projekt ‘Za bolje i sigurnije sutra’ financiran je od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.333.434,00 kuna.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost udruge osoba s invaliditetom „Sveti Bartolomej“ Knin

Sv.-Bartolomej-Za-bolje-i-sigurnije-sutra