Projektom „Pomozimo danas za bolje sutra“, koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, osigurana je besplatna usluga potpore i podrške za krajnje korisnika s područja Grada Knina i okolice. Projekt provodi Ekološka udruga „Krka“ Knin u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Centrom za socijalnu skrb Šibenik.

Budući da većina starijih osoba živi sama, često su zaposlene žene na projektu jedine osobe koje ih obilaze i prave im društvo. Odnos između starijih osoba i zaposlenica brzo prerasta u prijateljstvo. Osmijeh s kojim nas zadovoljni korisnici dočekaju na pragovima svojih skromnih domova najbolji je pokazatelj kako se cilj projekta ostvaruje.

U današnjem društvu postoje brojne prepreke za ravnopravno sudjelovanje starijih osoba u društvu kao što su siromaštvo, loše zdravlje, niski nivo obrazovanja, nedostatak prijevoza, diskriminacija po osnovi starosne dobi. Inicijativama kao što je projekt „Pomozimo danas za bolje sutra“ žele se potaknuti promjene u društvu kad su u pitanju osobe starije životne dobi te ih pomaknuti s margine društva i ravnopravno uključiti u kulturne, zabavne, edukativne i druge aktivnosti i na taj način im osigurati aktivnu, mirnu i dostojnu starost.

Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda. Predviđeno trajanje projekta je 30 mjeseci, a ukupna vrijednost projekta iznosi 1.676.076,92 kn.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Ekološke udruge „Krka“ Knin.

Pomozimo danas za bolje sutra - memorandum