Kao i ostali projekti koji se provode u okviru programa Zaželi, i projekt Udruge mladih “Mladi u Europskoj uniji” uskoro završava provedbom i tako ostavlja 5 žena bez posla, a 25 osoba u nepovoljnom položaju bez odgovarajuće skrbi.

Rezultati projekta, koje će Udruga početkom svibnja, kada završava provedba, predstaviti na završnoj konferenciji, pokazuju da je riječ o uhodanom projektu u sklopu kojeg su sve planirane aktivnosti odrađene sukladno projektnim rokovima, a tome svjedoče i brojke samih korisnika, pruženih usluga i broja kontrola krajnjih korisnika. Udruga mladih “Mladi u Europskoj uniji” bila je među prvim udrugama kojoj su dodijeljeni ugovori za projekt Zaželi te su od početka samostalno prevladani svi izazovi, zahtjevne projektne obaveze i svi angažirani na projektu uložili su puno truda u njegov uspjeh.

Pomoc u kuci - zivot u sreci

Zapošljavanje djelatnica nije predstavljao veliki problem iz razloga što se zapošljavala ciljna skupina žena uz uvjet da budu starije od pedeset godina i da se nalaze u evidenciji Zavoda za zapošljavanje. Riječ je o dobnoj skupini žena koje su najteže pronalazile zaposlenje na tržištu rada, pa se na taj način, kroz ovaj projekt pomoglo njihovom zapošljavanju i prekvalifikaciji kako bi nakon završetka istog lakše pronašle zaposlenje i bile konkurentne na tržištu rada. Rezultati učenja su jedna diploma za njegovateljicu i četiri diplome za pomoćnu kuharicu. Prikupljeno znanje uvelike je pomoglo u obavljanju i pružanju pomoći starijim osobama, kao i boljem snalaženju u izazovnim situacijama na terenu. Ono što daje najveću vrijednost projekta je i prijateljski odnos kojeg su zaposlene žene međusobno izgradile prilikom svakodnevnih druženja.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost udruge mladih „Mladi u Europskoj uniji“

Pomoc u kuci zivot u sreci - 1Pomozi-mi-danas-za-bolje-sutra-Memorandum-2 - NOVO MINISTARSTVO