Projekt „Podrškom do zajedništva“ uvelike pomaže krajnjim korisnicima

Udruga za znanost i obrazovanje „Scientia populo“ provodi projekt „Podrškom do zajedništva“ kojim se starijim osobama pruža toliko potrebna pomoć i skrb. Starije osobe su često same u svojim domovima, pomalo zaboravljene i izolirane od svakodnevnih društvenih događanja. Kako je riječ o starijim osobama koje su i slabije pokretne, najvažniji su im razgovor i druženje. Iz razgovora s njima zaključujemo kako u društvu zaposlenica projekta barem na kratko zaborave na svoje svakodnevne brige i probleme. Budući da se radi o starim i nemoćnim osobama, zaposlenice projekta imaju veliku ulogu u povećanju kvalitete njihova života, vodeći brigu o urednosti njihovih skromnih domova kao i o njima samima.

Projekt „Podrškom do zajedništva“ doista je donio promjene u živote starijih stanovnika s područja Šibensko – kninske županije, te im po prvi put omogućio socijalnu uslugu pomoći u njihovim vlastitim domovima. Krajnji korisnici ovog projekta su izuzetno oduševljeni i zadovoljni s uslugom koja im se pruža te nam priznaju kako više ne mogu zamisliti svoj život bez ovakvog oblika pomoći.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.506.872,00 te je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost udruge za obrazovanje i znanost „Scientia populo“ Knin

Sccientia-populo-KninhzzCentar-za-socijalnu-skrb-KninMinistarstvo-radaLenta

Lost your password?